Motivatiemeesters brengt het lesgeef- en leiderschapskompas van Impetus Academy naar de Nederlandse onderwijspraktijk

Wat ons drijft

Motivatiemeesters brengt het lesgeef- en leiderschapskompas van Impetus Academy naar de Nederlandse onderwijspraktijk

Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is Motivatiemeesters de eerste gecertificeerde organisatie in Nederland die de wetenschappelijk gevalideerde meetinstrumenten van Impetus Academy – een spin-off van de Universiteit Gent – kan inzetten voor begeleidingstrajecten in het Nederlandse onderwijs. De instrumenten zijn voor Motivatiemeesters een belangrijke sleutel om leraren en leidinggevenden inzicht te bieden en de duurzame motivatie en betrokkenheid in de eigen onderwijsorganisatie te versterken.

Motiverend onderwijs
Onderzoek toont consistent aan dat de stijl van les- en leidinggeven van invloed is op de kwaliteit van motivatie van leerlingen en leraren. En omdat de kwaliteit van motivatie een direct effect heeft op prestaties en het welbevinden zetten beide organisaties zich al enige jaren in voor het versterken van een ABC-mindset bij leraren en leidinggevenden. De drie psychologische basisbehoeften Autonomie, verBondenheid en Competentie (ABC) blijken namelijk dé motor van motivatie.

Overeenkomstige missie en visie
“We hebben in het afgelopen jaar gemerkt dat de missie en visie van onze beide organisaties erg overeenkomen.” aldus Pepijn Dousi, mede-eigenaar van Motivatiemeesters. “We willen samen vanuit een sterk wetenschappelijk en praktisch kader een maximale positieve impact genereren voor individuen en de organisatie.”

Kevin Taelman, CEO van Impetus Academy: “We hebben ervaren dat Motivatiemeesters gedreven is om wetenschappelijk onderzoek over motivatie naar de praktijk, de werkvloer, te vertalen. We zijn daarom ook blij dat zij in Nederland onze reflectie- en ontwikkelingstools gaan inzetten om motiverende lesgeef- en leiderschapsstijlen in het onderwijs te versterken.”

Over Impetus Academy
Impetus Academy is er als spin-off op gericht samen te werken aan meer motiverende organisatieculturen en zo een maximale positieve impact te genereren voor organisatie en individu. Vanuit het sterk wetenschappelijk fundament van de zelfdeterminatietheorie richt Impetus Academy zich tot privé- en overheidsbedrijven, onderwijs- en zorginstellingen met een uitgebreide dienstverlening, gaande van inspiratiesessies over scans en surveys tot en met opleiding en begeleiding.

Over Motivatiemeesters
Met de wereldwijd leidende motivatietheorie van Edward Deci en Richard Ryan – de zelfdeterminatietheorie – als inspiratiebron slaat Motivatiemeesters in het po, vo, mbo en hbo een brug tussen de wetenschap en de onderwijspraktijk door te inspireren, te trainen en te begeleiden. Samen met leraren en leidinggevenden creëren zij de optimale omstandigheden voor autonome motivatie.