Training Motivatie

Meesterwerk

Training Motivatie

E-wise – dé marktleider in online geaccrediteerde nascholingsproducten voor het primair en voortgezet onderwijs – vroeg dé experts op het gebied van motivatie in het onderwijs – Motivatiemeesters – een praktijkgerichte cursus te ontwikkelen.

Uit de eerste evaluaties van cursisten blijkt dat de afwisseling tussen kennisclips, praktijkvoorbeelden en verwerkingsopdrachten in deze cursus hen goede handvatten biedt voor hun dagelijkse onderwijspraktijk.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlandse leerlingen niet optimaal gemotiveerd is voor school. Bovendien is er sprake van een afname van de motivatie van leerlingen naarmate ze ouder worden.

Wanneer je motiverend lesgeeft, vergroot je de inzet, betrokkenheid en het eigenaarschap van jouw leerlingen.

In de ontwikkelde cursussen krijg je inzicht in de wetenschappelijk onderbouwde zelfdeterminatietheorie van Edward Deci en Richard Ryan. Deze theorie beschrijft drie psychologische basisbehoeften (relatie, competentie en autonomie) die de kans op motivatie vergroten. Je doet kennis op van verschillende typen motivatie en krijgt inzicht in vijf principes die een positief effect hebben op de autonome motivatie van jouw leerlingen. In deze cursus wordt gewerkt met realistische voorbeelden uit de dagelijkse onderwijspraktijk en je krijgt praktische handvatten om motiverend les te geven.

Preview Motiverend lesgeven – Primair Onderwijs